Menu

Crossing bijzettafel

Klik op de foto om deze te vergroten:

Design: Patricia Urquiola

Crossing tafelserie in gelaagd transparant extralight glas, dat dankzij een speciale driedimensionale polychromatische decoratie een magisch patroon van weefpatronen en overlappende lijnen en kleuren vertoont.
De perceptie van deze decoratie verandert continu afhankelijk van het uitkijkpunt. Door middel van een bepaald lamineerproces wordt het kristalglas onregelmatig samengesteld en overlapt, wat de dynamiek van het grafische effect versterkt.
De sokkels, met een onregelmatige vorm, zijn van gelaagd glas dat als bovenblad is verlijmd en gedecoreerd. De top en basis passen perfect bij elkaar en creëren een werk met grote kracht en persoonlijkheid. Zowel de eetkamerkamertafel als de bijzet- & salontafel zijn verkrijgbaar in twee maten en in twee versies.

Enkele hoogtepunten uit de carrière van Patricia Urquiola zijn o.a. haar ontmoeting met Maddalena de Padova (1990), haar samenwerking met Piero Lissoni (1996-2000), en haar samenwerking met Patrizia Moroso (sinds 1998), die hebben geleid tot het ontwerp van de Step Bank, uiteindelijk debuteert op de Salone del Milano en de lancering van haar in de schijnwerpers op de jonge leeftijd van 40 jaar Temidden van al deze prestaties, had ze een stint op Lissoni Associati, te beginnen in 1993, waar ze ontwikkeld meubilair voor de Italiaanse reuzen Cappellini en Cassina.