Glas Italia

Glas Italia werd opgericht in 1970 in Macherio in Brianza (Italië), een industrieel gebied van de provincie Lombardije. Innovatie gecombineerd met respect voor de sterkste kwaliteitsprincipes, is een belangrijk kenmerk van deze industriële traditie van deze provincie.

Glas Italia heeft een verscheidenheid aan producten gecreëerd voor het thuis-, kantoor- en projectgebruik, dat een passie voor glas toont, waarbij gebruik wordt gemaakt van het erfgoed van de familie – een oude glasfabriek, die begin vorige eeuw werd opgericht.


Glas Italia / Sherazade: Schuifdeuren designed by Piero Lissoni.

Glas Italia werkt samen met bekende ontwerpers die hun creativiteit kunnen uiten in het zuivere, nobele en verfijnde materiaal van glas en krijgen hierbij de vrijheid om te experimenteren met de technologische productieprocessen van Glas Italia.


Glas Italia / Wunderkammer: Vitrine designed by Piero Lissoni.

De samenwerking tussen Glas Italia en zijn ontwerpers, heeft een collectie producten gevormd die gekenmerkt worden door innovatief design en hoogstaande kwaliteit, evenals door het esthetische verantwoorde en de hedendaagse smaak van onze klanten te voldoen.

De collectie is veel omvattend en biedt o.a.:


Glas Italia / Shimmer: Spiegelserie designed by Patricia Urquiola.

Door de jaren heen, heeft Glas Italia samengewerkt met o.a. Jean-Marie Massaud, Piero Lissoni, Philippe Starck, Jasper Morrison, Ettore Sottass en Patricia Urquiola.

Consumenten kunnen voor aankoop en advies terecht bij deze designwinkels.

Bezoek ook de websites van Glas Italia en Architonic voor deze collectie.