Italiaans design

Zoekt u Italiaans design?

Living Collection is het aanspreekpunt van de collecties van, Cierre, MisuraEmme, en Glas Italia in Nederland.

Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf, met een jarenlange ervaring in de interieurbranche. Ons doel is een collectie meubelen aanbieden aan de interieur professionals, waarvan het hart sneller gaat kloppen. Meubelen die een trend doorstaan en bovendien: meubelen waar u blij van wordt. Internationaal design dat u ontroert en fascineert, groots en tot ieder detail is uitgedacht. Geproduceerd met aandacht voor mens en milieu in het mooie Italië. Als dit het soort meubel is wat u zoekt, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit: eetkamerstoelen, banken, sofa’s, fauteuils, eetkamertafels, bedden, salontafel, bijzettafels, dressoirs, sideboards, wand- en bergsystemen, linnenkasten, binnendeuren, schuifdeuren en taatsdeuren. U kunt ons volledige aanbod bekijken op onze website en eventueel de catalogus van uw keuze bekijken.

Waarom nu juist Italiaans design?

Vanaf 1950 ging de moderne Italiaans vormgeving, wereldwijd een belangrijke rol spelen. Firma’s zoals Flos (verlichting) Cassina (designmeubels) Artemide en Alessi (tafelgerei) speelde hierin een belangrijke rol.
Italië loopt steevast voorop als het gaat om het initiëren van nieuwe interieurtrends. Het vooruitstrevende Italiaanse design vind je terug in allerlei interieur producten. Het woordenboek biedt hierin taalkundig uitkomst: het zelfstandig naamwoord design staat voor industrieel ontwerp. In ons geval: het product meubelen. Het begrip: Italiaans design – onderscheidt zich in dit geval door meubelen die veelal verfijnd, elegant, stijlvol en geraffineerd zijn, maar ook modern en creatief zijn. Dit design vertegenwoordigt de rijke historie van zijn oorsprong en slaat een brug tussen het heden, verleden en de toekomst.

Designers en architecten

Meer dan 25 verschillende Italiaanse- en internationale designers en/of architecten, hebben de afgelopen jaren hun invulling gegeven aan de collectie van, Cierre, MisuraEmme en Glas Italia en gaven deze firma’s een international gezicht. Met veel gevoel voor design en vooruitstrevendheid hebben zij niet alleen een vruchtbare samenwerking met designers en architecten van wereldfaam opgebouwd, maar ook een aantal internationaal gewaardeerde designprijzen gewonnen zoals reddot design award, Good Design award

Ontwerpers die MisuraEmme een internationaal gezicht hebben gegeven, zijn o.a.

M. Lipparini: Crossing, Tao Day, Tao10, Kessler tafel, Kessler Vitrinekast, Argo, Gramercy e.v.a.
W. MaxMoser: WM1 en WM2
A. Roth: Bar Trolley AR1
I. Gardella: Elegie
W. Laubersheimer: Tensobookcase

Architecten die een internationale alure hebben gegeven aan de collectie van Glas Italia zijn o.a.
Piero Lissoni: Kooh-I-Noor, Oscar, Steel, Post modern, Funghetti, Sturm und Drang, Magic Box e.v.a.
Patricia Urquiola: Crossing, Faint, Shimmer tafel, Shimmer spiegel en tafel Liquefy.
Philippe Starck: Lady Hio en Boxinbox.
Lorenzo Arosio: Atlantis.
Japer Morrison: Mirror Mirror.
Jean-Marie Massaud: Alister, Alice, Don Gerrit, Illusion, Diva, Fiction, Haiku, Don Cavalleto e.v.a.


 

 

 

    Piero Lissoni              Patricia Urquiola          Philippe Starck             Gino Carollo

Salone del Mobile 2018 | Meubelbeurs Milaan 2018

Salone del Mobile Milano  staat in Nederland beter bekend als de meubelbeurs in Milaan. De meubelbeurs of designbeurs in Milaan wordt beschouwd als dé belangrijkste meubelbeurs ter wereld, waar alle gerenommeerde designmerken zijn nieuwste trends tonen. MisuraEmme is in 1939 mede initiatiefnemer / grondlegger geweest van deze belangrijke meubelbeurs in Milaan en is hiermee één van de oudste Italiaanse exposanten, die het Italiaans design met passie vertegenwoordigt op de meubelbeurs in Milaan.

Graag tot ziens van 17-22 april 2018 bij één van onze designmerken op de meubelbeurs in Milaan.

Cierre : Hal 7 stand F25
MisuraEmme : Hal 5 stand F07 / G06
Glas Italia : Hal 16, Stand C23 / D20

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws?
Volg dan ook onze Facebook pagina.

Op zoek naar Italiaans interieur design?

Met onze merken richten wij ons op de interieur professionals zoals; interieurarchitect, interieurontwerper, binnenhuisarchitect alsmede project- en woninginrichters, die onze passie en enthousiasme voor Italiaans design delen.

Wij staan u graag persoonlijk te woord via +31 (0)6 – 20 03 15 06 of kunt u een bericht sturen via ons contactformulier.

Ga naar contact