Italiaans design

Zoekt u Italiaans design?

Living Collection vertegenwoordigt de interieurcollecties van, Cierre, MisuraEmme, en Glas Italia in Nederland.

Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf, met een jarenlange ervaring in de interieurbranche en wij hebben ons in de loop der jaren gespecialiseerd in Italiaans design. De collecties die wij vertegenwoordigen voor Nederland, kenmerken zich door diverse designonderscheidingen en patenten en bieden de mogelijkheid een architectonisch vormgegeven finish te geven aan het particuliere en zakelijke interieur. De collecties die wij vertegenwoordigen leiden u naar een vrij idee van inrichten, waar kwaliteit, vormgeving en functionaliteit belangrijke kernwoorden zijn van deze moderne Italiaanse levensstijl.

Schuifdeuren Glas Italia | Sherazade 

Waarom kiezen voor Italiaans design?

Italië loopt steevast voorop als het gaat om het initiëren van nieuwe interieurtrends. Het vooruitstrevende Italiaanse design vind u bij ons terug in allerlei interieur producten.  De collecties die wij vertegenwoordigen zijn onderscheidend en uniek. Moderne kastsystemen uitgevoerd in een ruime keuze aan uitvoeringen in lak of houtfineer, deuren in exclusieve glassoorten waaronder het fraaie reflecterende brons glas en inloopkasten die geheel naar wens zelf samengesteld kunnen worden, van basic naar zeer luxueus. Naast onze kastsystemen en inloopkasten bieden wij ook een range aan in glasmeubelen en zitmeubelen bekleed in leder volgens een traditie van puur vakmanschap. Dit design vertegenwoordigt de rijke historie van zijn oorsprong en slaat een brug tussen het heden, verleden en de toekomst.

Sofa MisuraEmme | Madison

Designers en architecten

Meer dan 25 verschillende Italiaanse- en internationale designers en/of architecten, hebben de afgelopen jaren hun invulling gegeven aan de collectie van, Cierre, MisuraEmme en Glas Italia en gaven deze firma’s een international gezicht. Met veel gevoel voor design en vooruitstrevendheid hebben zij niet alleen een vruchtbare samenwerking met designers en architecten van wereldfaam opgebouwd, maar ook een aantal internationaal gewaardeerde designprijzen gewonnen zoals reddot design award en Good Design award.

Ontwerpers die MisuraEmme een internationaal gezicht hebben gegeven, zijn o.a.

M. Lipparini: Crossing, Tao, Kessler tafel, Kessler Vitrinekast, Argo, Gramercy e.v.a.
W. MaxMoser: WM1 en WM2
A. Roth: Bar Trolley AR1
I. Gardella: Elegie
W. Laubersheimer: Tensobookcase

Architecten die een internationale alure hebben gegeven aan de collectie van Glas Italia zijn o.a.
Piero Lissoni: Kooh-I-Noor, Oscar, Steel, Post modern, Funghetti, Sturm und Drang, Magic Box e.v.a.

Patricia Urquiloa: Crossing, Faint, Shimmer tafel, Shimmer spiegel en tafelserie Liquefy.
Philippe Starck: Lady Hio en Boxinbox.
Lorenzo Arosio: Atlantis.
Japer Morrison: Mirror Mirror.
Jean-Marie Massaud: Alister, Alice, Don Gerrit, Illusion, Diva, Fiction, Haiku, Don Cavalleto e.v.a.


 

 

 

    Piero Lissoni              Patricia Urquiola          Philippe Starck             Gino Carollo

Salone del Mobile 2018 | Meubelbeurs Milaan 2018

Salone del Mobile Milano  staat in Nederland beter bekend als de meubelbeurs in Milaan. De meubelbeurs of designbeurs in Milaan wordt beschouwd als dé belangrijkste meubelbeurs ter wereld, waar alle gerenommeerde designmerken zijn nieuwste trends tonen. MisuraEmme is in 1939 mede initiatiefnemer / grondlegger geweest van deze belangrijke meubelbeurs in Milaan en is hiermee één van de oudste Italiaanse exposanten, die het Italiaans design met passie vertegenwoordigt op de meubelbeurs in Milaan.

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent de meubelbeurs in Milaan?
Volg dan ook onze Facebook pagina.

Op zoek naar Italiaans design interieur?

Met onze merken richten wij ons op de interieur professionals zoals; interieurarchitect, interieurontwerper, binnenhuisarchitect alsmede project- en woninginrichters, die onze passie en enthousiasme voor Italiaans design delen en u terzijde kunnen staan, desgewenst met een gedegen interieuradvies.

Wij staan u ook graag persoonlijk te woord via +31 (0)6 – 20 03 15 06 of kunt u een bericht sturen via ons contactformulier.

Ga naar contact