Menu

Italiaanse Designmeubels

MADE IN ITALY IS ORIGINEEL & AUTHENTIEK.

De door ons vertegenwoordigde Italiaanse designmerken hebben een gelijkluidend doel en dat is de inrichting van een woonkamer, slaapkamer of bedrijfsruimten uniek en eigentijds te maken! Italiaanse designmeubels met een eigen karakter, die het hart sneller doen kloppen. Design die een interieur of huisstijl bepaalt en onderscheidend is van wat u wel eens eerder heeft gezien bij bijvoorbeeld familie of vrienden. Een interieurontwerp wordt compleet gemaakt door de zorgvuldig uitgewerkte details en zorgen voor ‘kleine’ momenten van geluk. Italiaans design is verfijnd en origineel. De collecties die wij vertegenwoordigen leiden naar een origineel idee van inrichten, waar kwaliteit, functionaliteit en mensen belangrijke kernwoorden zijn van deze luxe Italiaanse en moderne levensstijl.

DESIGN+PASSIE+TECHNIEK= 100% ITALIAANS DESIGN

Italië loopt steevast voorop als het gaat om het initiëren van nieuwe interieurtrends. Het vooruitstrevende Italiaanse design vind u bij ons terug in allerlei interieur producten.  De collecties die wij vertegenwoordigen zijn onderscheidend en origineel. Moderne kastsystemen uitgevoerd in een ruime keuze aan uitvoeringen in lak of houtfineer, deuren in exclusieve glassoorten waaronder het fraaie reflecterende brons glas en inloopkasten die geheel naar wens zelf samengesteld kunnen worden, van basic naar zeer luxueus. Naast onze kastsystemen en inloopkasten bieden wij ook een range aan in glasmeubelen en zitmeubelen bekleed in luxe meubelstoffen volgens een traditie van puur vakmanschap. Dit design vertegenwoordigt de rijke historie van Italië op het gebied van design en slaat een brug tussen het heden, verleden en de toekomst.

ARCHITECTEN EN DESIGNERS

Met onze merken richten wij ons op de vooruitstrevende woninginrichters en andere interieur proffesionals die onze passie voor onze designmerken delen en haar producten op hun eigen wijze kunnen toepassen.

Meer dan 25 verschillende Italiaanse- en internationale designers en/of architecten, hebben de afgelopen jaren hun invulling gegeven aan de collectie van Eforma, Frigerio, Glas Italia en Lago en gaven deze firma’s een internationaal gezicht. Met veel gevoel voor design en vooruitstrevendheid hebben zij niet alleen een vruchtbare samenwerking met designers en architecten van wereldfaam opgebouwd, maar ook een aantal internationaal gewaardeerde designprijzen gewonnen zoals reddot design award en Good Design award.

Tot ons portfolio behoren ontwerpen van o.a.: Jean-Marie Massaud, Piero Lissoni, Philippe Starck, Jasper Morrison, Mauro Lipparini , Nendo, Umberto Asnago, Christope Pillet, Federica Biasi en Patricia Urquiola.

SALONE DEL MOBILE 2021 | MEUBELBEURS MILAAN 2021 PRESENTEERD SUPERSALONE 2021

Na een onderbreking van 18 maanden was de Meubelbeurs in Milaan dit jaar terug gekeerd met een speciaal evenement en werd “Supersalone” genoemd. ‎Supersalone presenteerde van 5-10 september 2021 een innovatief modulaire tentoonstelling waar o.a. onze partners hun nieuwste producten van de afgelopen 18 maanden hadden gepresenteerd.

De Salone del Mobile 2021 heeft een grote bekendheid, vanwege het vernieuwende design en het voortdurend streven naar vernieuwing, waarbij kwaliteit en het gebruik gemak van nieuwe materialen centraal staan. Salone del Mobile Milano  staat in Nederland beter bekend als dé meubelbeurs in Milaan. De meubelbeurs of designweek in Milaan wordt beschouwd als dé belangrijkste meubelbeurs ter wereld, waar alle gerenommeerde designmerken zijn nieuwste trends tonen. De beurs was oorspronkelijk bedoeld om Italiaans design te promoten, maar ontwikkelde zich eind jaren ’60 tot een internationaal event. De eerste Salone, begin jaren ’60, had ruim 300 eposanten en 12.000 bezoekers. Heden ten dagen is de beurs uitgegroeid tot een zesdaags evenement met ruim 2.500 exposanten en trok in het jaar 2019 al bijna 300.000 bezoekers uit de gehele wereld.

Salone del Mobile.Milano 2019 | Philippe Starck interview at Glas Italia