MISURA EMME

De geschiedenis van MisuraEmme begon in 1939 in de Noord-Italiaanse plaats Mariano Comense (Como) midden in het kloppend hart van de creatieve meubelindustrie.  Het familie bedrijf gespecialiseerd in houten meubels, vestigde toen al de nadruk op vakmanschap en kwaliteit. Intussen is MisuraEmme door de jaren heen van een ambachtelijke werkplaats naar een industriële organisatie gegroeid, waar de liefde voor het oude ambacht is gebleven en volgens goed Italiaans gebruik, steeds weer is doorgegeven aan de volgende generatie.

MisuraEmme / Palo Alto Night: linnenkasten en inloopkasten die de architectuur in het interieur onderstrepen.

MisuraEmme / Narcisse: een samensmelting tussen een modulair kastsysteem en interieurarchitectuur.

MisuraEmme produceert kastsystemen voor het af- en onderscheiden van leefruimten en voor de architectonische definitie van een interieur. Tot het portfolio van MisuraEmme behoren bijvoorbeeld de wandsystemen; Crossing, Tao, Urban, Over, Kessler, Palo Alto en IBox. Tijdloze ontwerpen waarin de eenvoud van een meubel wordt uitgedrukt door middel van een uitzonderlijk  niveau van technisch vakmanschap en een rijke historie.

MisuraEmme / Crossing: Italiaans design voor een tijdloos- en het architectonisch vormgegeven interieur

MisuraEmme: Ware schoonheid zit van binnen

De certificering van MisuraEmme met het FSC-logo is een teken van betrokkenheid met het milieu en de verantwoorde omgang met het noodzakelijke materiaal hout. Want het integrale concept van het FSC-initiatief zorgt voor behoud en ecologisch evenwicht van bossen en is een garantie voor een gecontroleerd productieproces – onafhankelijk bewaakt, volledig controleerbaar en gegarandeerd duurzaam. De natuur als oorsprong van alles, vraagt om verantwoord gedrag in design, productie en logistiek.


MisuraEmme: Modulaire kastsystemen, naar eigen inzicht samen te stellen en geheel op maat.

MisuraEmme biedt een collectie aan dat zich kenmerkt door een hoog niveau, en levert deze collectie van Moskou tot New-York en van Singapore tot Londen,  maar steeds met het kloppend hart vanuit Italië.

Consumenten kunnen voor aankoop en advies terecht bij deze designwinkels.

Bezoek ook de websites van MisuraEmme en Archiproducts voor deze collectie.